Interim diensten

Shaan Sheikh

Interim Business / Financial Controller

Profiel

Een sterk gedreven Business/Financial Controller met ervaring in diverse branches. Heeft zijn theoretische/praktische ervaring opgedaan bij één van de beste accountantskantoren. Doorgegroeid tot een veelzijdige controller die niet alleen gefocust is op het behalen van het beste resultaat maar ook secundaire doelen. Woorden als nauwkeuring, hands-on, meewerkend voorman effectiviteit en efficiency staan hoog in het vaandel.

1. Het maandelijks leveren van managementinformatie. Deze informatie moet volledig, juist, tijdig en relevant zijn. Een regelmatige grootboekcontrole kan dan ook niet ontbreken. Door regelmatig het grootboek te controleren komen foutieve boekingen zo snel mogelijk aan het licht. Deze zijn dan nog op tijd te herstellen, waardoor de kwaliteit van de informatie toeneemt.

2. Bij het leveren van de managementinformatie hoort ook een grondige verschillenanalyse. Waarom wijken de resultaten af van het gestelde budget? Hiervoor kijkt de controller terug naar de achterliggende periode. Tegelijk kijkt hij ook vooruit en komt met aanbevelingen voor de toekomst.

3. Om een verschillenanalyse uit te kunnen voeren is een begroting nodig. De controller is de sleutelpersoon voor een goede begroting, zowel op korte termijn als op langere termijn. Goede communicatie met de business is hierbij wel cruciaal. Ook zal je een kritische houding aan moeten nemen. De verantwoordelijke managers zijn over het algemeen voorzichtig in het afgeven van targets. Een lagere target is tenslotte makkelijker te behalen. Dit is deels te voorkomen door vooraf kaders vast te stellen voor de begroting.
4. Een belangrijke taak is het gevraagd en ongevraagd adviseren. Hierbij zal je als controller een pro-actieve houding in moeten nemen. Met name ongevraagd advies kan heel veel opleveren. Denk bijvoorbeeld aan wat te doen met oude voorraad bij een modewinkel. Of de inkoop van de juiste aantallen goederen bij een cateringorganisatie. Etenswaren zijn bederfelijk en wat je niet verkoopt, kan je weggooien.

5. Het beheersen van risico’s. Bij elke transactie die de oganisatie uitvoert, zit een bepaalde mate van risico. Het is aan de controller om deze in kaart te brengen en de juiste maatregelen hiervoor te nemen. Voorbeelden als Enron of Jérôme Kerviel zijn er genoeg die laten zien hoe het niet moet.

6. Het leveren van een bijdrage bij veranderprojecten. Dit is niet een taak die altijd en overal voorkomt, maar wel belangrijk. Hier komen de dilemma’s ‘in control’ versus ‘in business’ en de korte termijn versus de lange termijn naar voren.

7. Neem je verantwoordelijkheid. Als controller ben jij verantwoordelijk voor alle rapportages en analyses. Een goede boekhouding is hiervoor het startpunt. Zorg voor een procesbeschrijving dat voorzien is van de nodige checks and balances.

 

Hiernaast verzorgen we ook kleinere administraties inclusief;
Aangifte inkomstenbelasting alleenstaand € 35
Aangifte inkomstenbelasting met fiscale partner €50
Aangifte inkomstenbelasting ondernemer € 129
Aangifte inkomstenbelasting ondernemer met fiscale partner € 149
Voorlopige teruggaaf €15

Bel of mail voor een afspraak, wij sturen dan een checklist toe van benodigde gegevens.

Zodra u deze compleet heeft maken we de aangifte in orde.

Aanleveren kan per mail, post of u komt ze langs brengen bij ons op kantoor in Rotterdam

U kunt ons ook terecht voor;

  • Complete (online) administratie
  • Ondersteuning bij opzet administratie en periodieke controle
  • Het wegwerken van achterstanden
  • Aangifte Omzetbelasting (BTW)
  • Aangifte inkomstenbelasting (particulieren en ondernemers)
  • Aangifte vennootschapsbelasting (Vpb)
  • Opstellen jaarrekeningen, balans
  • Salarisadministratie